The Four Italian Tenors

30. OKT 2024.
sreda 20:00
Pogledaj lokaciju
Sačuvaj dešavanje

O dešavanju:

Cene ulaznica se kreću od 3.700,00 RSD do 6.700,00 RSD.

Cena ulaznice za invalidska lica je 1.500,00 RSD.


Ulaznice možete kupiti na mtsdvorana.rs ili na blagajni MTS Dvorane.

Nakon izuzetno uspešnih koncerata u SAD, Kazahstanu i prestižnim evropskim dvoranama, „Četiri italijanska tenora“ nastupiće pred beogradskom publikom 30. oktobra u mts Dvorani u večeri punoj emocija, kada će uz pratnju Simfonijskog orkestra i dirigenta Predraga Gostu izvesti najpoznatije tenorske arije, ali i napolitanske i sicilijanske pesme.


Publika će imati prilike da uživa uz četvoricu svetski priznatih tenora:

Alesandra Fantonija, Đanija Lećezea, Đovanija M. Palmija i Ugoa Tarkvinija. Specijalni gost večeri će biti naša operska zvezda Marija Jelić, koja je osvojila mnoge svetske scene, a nastupala i sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, kao i mnogim drugim umetnicima širom sveta.

''Četiri italijanska tenora'' nastala su iz ideje o formiranju kvarteta glasova koji bi mogli da donesu italijansku i popularnu muziku svetu ''na dlanu'' koristeći jedan od najcenjenijih glasovnih registara: tenorski glas.


Posle duge selekcije, 4 odabrana vokala, prvi put zajedno debituju juna 2019. pred publikom od 2000 ljudi u Varni, svečano otvarajući letnju sezonu važnog Letnjeg festivala Bugarske opere.


Od septembra do decembra 2019. nastupaju na dugoj turneji po SAD, zakazujući 56 datuma i donoseći svoj program i šou ''Viva Italia''. Tada su doživeli veliki međunarodni uspeh publike i kritičara i koncerte sa mnogo ovacija javnosti.


Od decembra 2019. i januara 2020. godine nastupaju na dva istorijska koncerta u Turskoj posvećena Ataturkovoj godišnjici pevanja u Areni u Ankari pred 12.000 ljudi. Tokom 2023. godine otisnuli su se na turneju po Aziji, a poznati su i publici širom Evrope, kao i regionalnom auditorijumu, poput onog u Makedoniji, gde su nastupali 2022. godine na Ohridskom festivalu.

Iz iste kategorije

Dešavanje dodato u listu sačuvanih dešavanja
Dešavanje obrisano sa liste sačuvanih dešavanja