Coulandre & Ljujić

31. OKT 2024.
četvrtak 20:00
Pogledaj lokaciju
Sačuvaj dešavanje

O dešavanju:

COULONDRE/LJUJIĆ - ORGANIC trio je projekat francuskog jazz pijaniste/orguljaša Lorana Kolondra i crnogorskog jazz bubnjara Slavena Ljujića, koji će po prvi put nastupiti kao duo 31. oktobra u klubu “Bluz i Pivo”, u Beogradu, sa specijalnim gostom iznenađenja.

Saradnja između Slavena i Lorana započela je u Parizu, na džez festivalu u organizaciji “Couleurs Jazz Media”, a nastavila se snimanjem Ljujićevog debi albuma “Hope Molecules” koji će uskoro biti objavljen.


Kolondrov poslednji album “Meva Festa” jedan je od najslušanijih jazz albuma u prošloj godini, a Loran je jedan od trenutno najprepoznatljivijih jazz muzičara evropske i svetske scene. Saradnja sa nekim od najvećih svetskih imena (Paul Jackson, Robin McKelle, Joe Lovano, Lenny White, Lisa Simone, Peter Bernstein, Sly Johnson, Terell Stafford, Hugh Coltman, André Ceccarella) doprinela je tome da Loran odsvira neke od najvećih evropskih džez festivala, između ostalog i kao predgrupa na Stingovom koncertu na festivalu “Jazz a Vienne” 2015. godine.


ORGANIZATOR/IZVOR: BLUZIKA RECORDS DOO

Iz iste kategorije

Trenutno nema dešavanja iz iste kategorije
Dešavanje dodato u listu sačuvanih dešavanja
Dešavanje obrisano sa liste sačuvanih dešavanja