Alessandro Safina

28. NOV 2024.
četvrtak 20:00
Pogledaj lokaciju
Sačuvaj dešavanje

O dešavanju:

Cene ulaznica se kreću od 3.000,00 RSD do 11.000,00 RSD


Ulaznice možete kupiti na tickets.rs

Alessandro Safina, čuveni italijanski pop tenor sa operatskim glasom, održaće koncert u Sava Centru u Beogradu 28. novembra 2024. godine, u četvrtak u 20:00 časova. Rođen u Sijeni, Italija, Safina je tokom svoje karijere uspeo da spoji dva naizgled različita sveta—klasične opere i savremene pop muzike. Njegov jedinstveni stil osvojio je publiku širom sveta, a njegove interpretacije pesama često se opisuju kao emotivno duboke i tehnički besprekorne.

Safina je započeo svoje muzičko obrazovanje sa samo devet godina, a kasnije je pohađao prestižni Konzervatorijum za muziku "Luigi Cherubini" u Firenci. Njegova karijera dobila je zamah nakon pobede na "Concorso Lirico Internazionale" u Mantovi 1989. godine, što ga je dovelo do operatskog debija u Pučinijevoj operi "La bohème". Tokom devedesetih godina, Safina je počeo da eksperimentiše sa pop muzikom, snimajući svoj debitantski album sa italijanskim kompozitorom Romanom Musumarrom, što je kulminiralo uspehom pesme "Luna", koja je 1999. godine dostigla drugo mesto na holandskim top listama.

Njegov globalni uspeh nastavljen je 2001. godine kada je doprineo muzici za film "Moulin Rouge!" Baza Lurmana, gde je izveo pesmu "Your Song" zajedno sa Ivonom Mekgregorom. Njegova pesma "Luna" postala je deo soundtrack-a za popularnu brazilsku telenovelu "O Clone", što je dodatno proširilo njegovu popularnost. Tokom iste godine, izveo je pesmu "Music of the Night" Endrua Lojda Vebera za kraljicu Elizabetu II na Royal Variety Show-u.

Safinin album "Insieme A Te" prodat je u 700.000 primeraka širom sveta, a njegova saradnja sa slavnim muzičarima poput Eltona Džona i Sare Brajtman dodatno je učvrstila njegov status međunarodne zvezde. Safina je nastupao na prestižnim lokacijama širom sveta, uključujući koncert sa Andreom Bočelijem u Taškentu, gde su izveli pesmu "'O sole mio".

Ovaj koncert u Sava Centru biće prilika za beogradsku publiku da uživa u Safininim nezaboravnim izvođenjima, koja kombinuju klasičnu muziku sa modernim pop zvukom. Njegova strastvena izvedba i bogat glas obećavaju veče puno emocija, koje će ostati dugo u sećanju svih prisutnih.

Iz iste kategorije

Trenutno nema dešavanja iz iste kategorije
Dešavanje dodato u listu sačuvanih dešavanja
Dešavanje obrisano sa liste sačuvanih dešavanja